Satış Öncesi

Mülkün satış öncesi hazırlanması

Gayrimenkulün satış öncesi hazırlanması - bunlar, hızlı satışı için konutun rekabet avantajlarını artırmayı amaçlayan eylemlerdir. Tabii ki, bir evin, zeminin veya karenin yerini değiştirmek imkansızdır.

Ancak yetkili bir emlakçı yardımıyla, bir "rekabet haritası" çizebilir ve alıcı için dairenin çekiciliğini olumsuz etkileyen bazı eksiklikleri giderebilirsiniz. Alıcı, bir daire seçerken, elbette, daha önce düşünmüş olduğu bazı faktörlere odaklanır. Ancak ilk izlenimin hissi iptal edilmedi. Bu, "rahatlık", "huzur" ve belirli bir dairenin satın alınmasına karar verirken önemli ölçüde ağırlığa sahip diğer duygusal bileşenler kavramlarını içerebilir.

Gayrimenkulün satış öncesi hazırlanması
Pahalı onarımların satışına ve yeni mobilyaların satın alınmasına hazırlanmak anlamına gelmiyoruz. Büyük masraflar ödenmeyecek ve aynı zamanda konut maliyeti fazla tahmin edilemez.

Minimum maliyetler ve temel eylemlerle daireyi potansiyel alıcı için daha cazip hale getirmekten bahsediyoruz. Bu genellikle şunları gerektirir:

- Özellikle daire çok dağınıksa, eski ve gereksiz mobilyaları atın veya verin;
- Genel temizlik yapın, gereksiz tüm şeyleri, özellikle ulaşılması zor yerlerden atın;
- Tüm yüzeylerdeki tozu temizleyin;
- Kırık elektrikli aletleri onarın.

Bu tür eylemler büyük finansal yatırımlar gerektirmez, ancak sonuçta dairenizin ziyaretçisi üzerinde olumlu bir izlenim olacaktır. Eski kapı kollarının ve soketlerin basit bir şekilde değiştirilmesi, evinizin görünümünü büyük ölçüde etkileyecektir.